Skosztuj Tunezji

niedziela, 11 grudnia 2016

Assida boufriwa w wersji paleo

›
Assida boufriwa jest deserem przygotowywanym na dzień Mouled, czyli urodziny proroka. Nie jest tak popularna jak assida zgougou, ale jak dl...
sobota, 28 listopada 2015

Wegetariański brik

›
Briki sa niezawodna przystawka w kuchni tunezyjskiej. A czym poczęstować wegetariańskich gości? Otóż da sie przygotować dla nich brika bez m...
1 komentarz:
piątek, 23 października 2015

Felfel mehchi

›
Składniki : mięso mielone papryczki cebula olej natka pietruszki mieszanka przypraw do wołowiny (ras el hanout) sol jajko bułka...
czwartek, 22 października 2015

Ras el hanout

›
Ras el hanout jest podstawowa przyprawa w tunezyjskiej i arabskiej kuchni. Jest to niezwykle aromatyczna mieszanka przypraw, w której można...
1 komentarz:
piątek, 7 sierpnia 2015

Brik z kurczakiem

›
Brik- wizytówka Tunezji. Znany chyba we wszystkich krajach arabskich. Baza jest ciasto malsouka, czyli bardzo cienki naleśnik z maki i wody....
sobota, 1 sierpnia 2015

Ommek houria

›
Szczerze powiem, ze miałam obawy czy ta sałatka przypadnie mi do gustu. Zmora mojego dzieciństwa była gotowana marchewka bodajże w sosie śm...
środa, 29 lipca 2015

Slata tounsia

›
W Tunezji sałatki obiadowe je sie trochę inaczej niz u nas w Polsce. Sałatkę zazwyczaj dostaje sie przed głównym daniem jako przystawkę do ...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
Obsługiwane przez usługę Blogger.