Składniki:
- Ciasto malsouka bądź filo
- Ugotowane ziemniaki
- Ser topiony
- Pęczek natki pietruszki
- Jajko
Przygotowanie:
Ugotowane ziemniaki ubijamy na pure, dodajemy pokrojony topiony serek, drobno poszatkowana pietruszkę, wbijamy jajka ( u mnie dwa), solimy do smaku i mieszamy. Ciasto filo składamy w kwadrat, do środka wkładamy farsz z ziemniaków, składamy na pół i smażymy na rozgrzanym ogniu aż ciasto zbrązowieje. Smacznego
Pyszne być musi! :)
OdpowiedzUsuńZiemniaki z serem jadam często, czasem podsypię nawet jakimś groszkiem mrożonym. Z jajkiem sadzonym również uwielbiam. Natomiast mix ziemniactwa i surowego jajka trzeba wypróbować, nigdy nie łączyłam...To chyba taka jakby tortilla hiszpańska w cieście wyjdzie...
Dzięki za inspiracje :)